De Reis van de Heldin van Tanya van Keulen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Ik denk graag na over de diversiteit van het leven en de maatschappij. Daarnaast vind ik het fijn om aandacht te hebben voor het welzijn van anderen. Deze twee aspecten smelten samen op het moment dat ik met klanten en partners een oprecht en puur gesprek voer, over wat hen bezighoudt in het hier en nu. Wanneer ik voel dat mijn kwaliteiten feilloos aansluiten op de projecten en samenwerkingsverbanden die ik aanga, ontstaat er een explosie van energie. Mijn grootste passie is om met deze bruistablet inspirerende en creatieve oplossingen te creëren. 

Wat is mijn grootste angst?

Mijn dochter van zeven probeert iedere ochtend in de badkamer haar eigen gezicht te wassen. Wanneer ik haar washandje oppak om in de was te doen, is deze altijd doorweekt en sijpelt er nog een hoop water op de grond. Die van mij is na gebruik flink uitgewrongen en weer bijna droog. Mijn grootste angst is dat creativiteit en het bedenken van nieuwe ideeën niet oneindig is. Ik ben bang dat dit talent ooit opraakt en mijn creatief vermogen uiteindelijk dat uitgewrongen washandje is. Ik kies er echter voor om te denken dat er altijd een kraan aanwezig zal zijn, maar dat ik soms iets langer moet zoeken voordat ik hem vind.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Taal! Ik ben een liefhebber van taal in de breedste zin. Denk aan beeld, schrift, spraak, tekens, symbolen, klanken en gebaren. Het is fantastisch om met deze diversiteit aan middelen gedachten te uiten en te communiceren. Ik vind het prachtig om de juiste combinatie en balans op te zoeken en daardoor een boodschap te beladen met sterkte en emotie. 

Wat is mijn grootste valkuil?

De dwangmatige kant van mijn persoonlijkheid. Aangezien ik deze kant niet zo vaak nodig heb, ligt die onder in een oude kast te verstoffen. Maar als je goed kijkt, zie je dat hier overmatig perfectionisme onder verborgen ligt. Onaangepaste patronen, inflexibiliteit, vasthoudendheid en besluiteloosheid. Om te kunnen groeien was het van belang om hier los van te komen. Creëren is een proces wat rommelig en buiten de lijntjes mag zijn.

Vanuit een luchtballon naar een file kijken is een hele andere belevingswereld dan bumperkleven op de A2 met een uur vertraging in je hebben hijgen. Bewust kiezen in welke belevingswereld ik wil zitten, gebeurtenissen met een afstandje bekijken en mezelf er niet midden in plaatsen, zorgt ervoor dat ik niet vast kom te zitten in mijn valkuil.

Wat zegt de uitspraak ‘De Reis van de Heldin’ mij?

De reis van de heldin staat voor mij voor ontwikkeling. Een plan van persoonlijke groei. Ja zeggen tegen mezelf en luisteren naar mijn intuïtie. Hoe ouder ik word, hoe beter ik mezelf leer kennen. Ik zie dat dingen altijd veranderlijk zijn. Als ik mij flexibel opstel, gewichtloos meedein op het ritme van de golven, sta ik in mijn kracht. Dit geeft me de mogelijkheid om mijn leven voluit te leven en avonturen aan te gaan.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik wil meer leven, minder denken. Het stemmetje in mijn hoofd die mij continu vertelt dat ik nog van alles moet, en dat er te weinig uren in een dag zitten, wil ik veranderen. Moeten maakt gek. Ik ben een ambitieus persoon en ik hou van aanpakken. Ik wil graag dingen ondernemen. Wanneer ik vaker van binnen uit voel dat ik iets WIL en MAG doen, in plaats van dat ik nog iets MOET, krijg ik meer vrijheid.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Ik ben het kantoorleven uitgestapt. Ik heb mijn houvast, ritme en regelmaat losgelaten. Ik heb daarvoor een emmer vol zelfinzicht teruggekregen en mijn loopbaan heeft mijn eigen draai gekregen. Ik ben een carrière aan het bouwen die bij mij past, waar geen label op te plakken is en die niet in een verwachtingspatroon ligt. Het opzetten van een eigen bedrijf, het aangaan van projecten die mij aan het hart gaan, in een structuur die bij mij past zijn dingen waar ik enorm trots op ben.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Ik heb een vrije geest en ik voel me vaak als een vrije vogel. Ik word beïnvloed door mensen om me heen en ik raak geïnspireerd door culturen die ik tegenkom. Ik werk het liefst voor mezelf, wat mij de vrijheid geeft om avonturen aan te grijpen en te zien waar dit mij naartoe brengt. Ik ben verliefd op het strand. Het lijkt me heerlijk om aan het einde van mijn werkdag de zandkorrels tussen mijn tenen te kunnen voelen en de warme aanraking van de zon in mijn gezicht op te kunnen nemen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Kenmerkend is mijn humor. Wanneer je mij tegenkomt, heb ik altijd een glimlach op mijn gezicht. Ik ben een gezelschapsdier en ongelofelijk optimistisch ingesteld. Een glimlach kan een groot verschil maken. Voor mezelf, hoe ik naar mijn dag kijk, maar ook voor de mensen waar ik mee samenwerk, of een vreemde die ik tegenkom op straat. 

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis?

Buitenshuis krijg ik mijn beste ideeën na het hardlopen. Mijn ademhaling en hartslag die van zich laten horen en de regie afpakken van gedachtenspinsels, zorgen voor een reset in mijn brein. Dit proces zorgt ervoor dat ik met een frisse blik kan kijken en blinde vlekken verdwijnen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

‘De blik op oneindigheid’ van Hans van Bovene. Hans van Bovene was sportjournalist, verslaggever, schrijver, sporter, maar vooral mijn grootvader. Het boek gaat over een groep mensen die ieder op een eigen manier bezig zijn met bewegen. Ze ontmoeten elkaar tijdens een week in de bergen, maken kennis met de natuur, maar leren ook hoe ze op elkaar aangewezen zijn. Wie in staat is lange afstanden af te leggen, weet de blik op oneindig te zetten.

“Leven is bewegen, bewegen is leven”.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

 ‘Dream a little dream of me’ van Doris Day. Dit is voor mij een rustgevend en troostend nummer. Ik voel er een serene rust door. Er zijn (gelukkig) dingen die groter zijn dan ik. Zorgen zullen verdwijnen. De storm zal kalmeren. De sterren die boven mij staan en de zon die morgen weer opkomt, blijven doorgaan ook wanneer ik er niet meer ben.

Sweet dreams till sunbeams find you
Sweet dreams that leave all worries behind you
But in your dreams whatever they be
Dream a little dream of me

Wie is mijn heldin in fictie?

Mijn heldin is Moana (ofwel Vaiana). Deze jonge dame komt uit een familie zeevaarders. De liefde die ik heb voor mijn zeilhobby sluit hierop aan. Ze is de dochter van het opperhoofd van haar stam. Ondanks alle verwachtingen en meningen van buitenaf zeilt zij de wereld rond opzoek naar een legendarisch eiland. Ze is sterk, intuïtief, inspirerend en heeft een goede dosis humor.

Wie zijn mijn heldinnen in real life?

Ik heb een divers pakket aan vrouwelijke rolmodellen in mijn leven. Anette – mijn moeder, Miriam – mijn stiefmoeder, Patricia en Tina – de beste vriendinnen van mijn vader. Deze vrouwen laten ieder op hun eigen unieke manier zien hoe zij in hun kracht staan en het leven bij de ballen pakken. Zij dragen bij aan het doorgroeien van mijn doorzettingsvermogen en onafhankelijkheid.

Welke film zou ik jou aanraden ooit in jouw leven te zien?

Shawshank Redemption, The Sixth Sense en Shutter Island. Heerlijk spannende films die mijn aandacht vast hebben gehouden tot het eind. Zo leuk om helemaal in een film te zitten en verrast te worden door de afloop.

Wat zegt de uitspraak ‘Ik ben de verhalenverteller van mijn eigen leven mij?

De uitspraak ‘Ik ben de verhalenverteller van mijn eigen leven’ zegt mij dat ik degene ben die de pen in handen heeft. Ik schrijf zelf mijn eigen boek. Mijn gedachten bepalen mijn ervaringen. Ik heb ontzettend veel zin in het volgende hoofdstuk van mijn verhaal en kijk met enthousiasme uit naar alles wat nog komen gaat.

Welke rol spelen verhalen in mijn leven en werk?

Verhalen vertellen speelt een grote rol in mijn leven. Door middel van ontwerpen vertel ik een verhaal aan de buitenwereld, aan de toeschouwer, en daar hoop ik emotie bij op te roepen. Ook vertel ik in mijn rol als moeder dagelijks verhalen aan mijn dochter. Soms letterlijk, uit een boekje van Jip en Janneke. Maar ook verhalen over het leven en de dood, over plezier maken, verdrietig zijn en weerbaar zijn.

Naar welk project kijk ik uit?

Er zijn zoveel projecten waar ik naar uit kijk dat het op dit moment onmogelijk is om er één uit te kiezen. Waar ik vooral naar uitkijk is het creëren mét anderen. Niet meer het werken vóór anderen. Ik heb ongelofelijk veel zin om met mensen aan de slag te gaan. In groepsverband, in workshopverband, in de vorm van presenteren en uiteraard in de vorm van vormgeven.

Ik kijk uit naar het ontwikkelen en uitbreiden van TADEYO. Dit is een traject waarin ik ontdek wie ik ben als persoon en hoe ik dit vertaal naar mijn werk. Ik ben niet in één hokje te plaatsen, ik ben niet bij één werkgever te plaatsen, ik ben niet tussen 08:30 en 17:00 uur te plaatsen. Ik heb ongelofelijk veel zin om een divers pakket aan nieuwe projecten op te pakken.

Wie zie ik graag uitgenodigd door Peter om hun de Reis van de Heldin verhaal te vertellen?

Iris van Zelderen, oprichtster van Digital Anolog. Iris is vormgever, websitemaker, conceptontwikkelaar en organiseert diverse workshops. Ze is een bezige bij, waar we elkaar in vinden. Vroeger zaten we samen in de schoolbanken waar het fundament van ons teamverband is ontstaan. We zijn vriendinnen, collega’s, levensgenieters en filosofen.

Hoe kun je contact met mij opnemen?

www.tadeyo.com

Leave a comment