De Reis van de Heldin van Cathy Spierenburg

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Om iets te betekenen voor kansarme kinderen en hen zicht te geven op een betere toekomst, is een drijfveer in mijn werk.

Wat is mijn grootste angst?

Als het voor mijn werk geldt: dat donateurs en de samenleving het belang van een geletterde generatie niet meer erkennen en dat My Book Buddy ophoudt te bestaan door gebrek aan donaties.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Het leukste is om te zien dat het concept van My Book Buddy waarbij de lokale bevolking betrokken wordt overal werkt en kinderen aan het lezen zet, omdat ze de beschikking hebben over boeken die passen bij hun leer-en belevingswereld en hun taalniveau. Als kinderen dan verdwalen in een mooi verhaal is mijn missie geslaagd.

Wat is mij grootste valkuil?

Dat ik te veel wil in korte tijd en van mensen dezelfde gevoel van urgentie verwacht.

Wat zegt de uitspraak PASSIE PENSIONEERT NOOIT mij?

Dat als je gezond bent en genoeg energie hebt er zoveel kansen zijn waarbij de impact duidelijk is dat je niet niets kunt doen. Dat heeft met leeftijd weinig te maken. Sterker nog je neemt een dosis levenservaring en kennis mee uit eerdere fases van je leven die waardevol zijn.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Tijd nemen om nieuwe dingen die op mijn pad komen te leren. De technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller, ik word geïntrigeerd wat er allemaal mogelijk is, maar om me er uitgebreid in te verdiepen en goede keuzes te maken vind ik soms moeilijk. In landen waar de basale infrastructuur ontbreekt is bereikbaarheid van deze techniek niet de eerste levensbehoefte.

Wat is mijn grootste professionele presentatie tot nu toe?

Moeilijk om een ding te noemen omdat ze in verschillende fases in mijn leven van betekenis waren/zijn

Met veel plezier jaren lesgegeven in het onderwijs en vele PABO studenten begeleid in hun beroepsvorming naar leerkracht

Het opzetten en uitrollen van de kinderzender Zappelin en Zapp bij de Publieke Omroep

Het initiëren en professionaliseren van My Book Buddy, een kleine vrijwilligersorganisatie voor leesbevordering voor kansarme kinderen die in armoede leven, getroffen zijn door natuurgeweld of leven in conflictgebieden. Vooral de projecten voor vluchtelingenkinderen waren belangrijk door de impact die ze hadden.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Heel tevreden met waar in nu leef en werk en ik bezoek met veel plezier de projecten in de verschillende landen, waar ik altijd weer onder de indruk ben van de levensinstelling van de bewoners.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Enthousiasme, creativiteit, doorzettingsvermogen en betrouwbaarheid.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis?

Op reis waar leerkrachten met weinig middelen vol passie lesgeven en het beste uit de kinderen halen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Te veel om op te noemen, zowel boeken voor volwassenen als kinder-en jeugdliteratuur. Als voorzitter van de Griffeljury was het al moeilijk kiezen laat staan in beide categorieen. Ik raak altijd geinspireerd door verhalen en informatieve boeken.

You only die once welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Mattheus passion

Wie is mijn held heldin in fictie?

De goede hoofdpersonen in sprookjes representeren het echte leven. Omgaan met tegenslagen en oplossingen zoeken en uitvoeren zijn daarin belangrijk, het kinderboek Lampje is daarvan zo’n voorbeeld. Maar ook de boeken van Jan Terlouw spreken mij aan door de karakterontwikkeling die de hoofdpersonen doormaken en tijdloos zijn.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Nelson Mandela, Gandhi, Maarten Luther King en de leerkrachten die in de dagelijkse praktijk het beste uit de kinderen naar boven halen.

Welke film zou ik jou aanraden ooit in jouw leven te zien?

Slumdog millionaire: het leven van de held onder moeilijke omstandigheden of de tv serie De stamhouder over diverse generaties in een familie afgezet in de tijd waarin ze leefden.

Wat zegt de uitspraak IK ben de verhalenverteller van mijn eigen leven mij?

Ik lees mijn kleinkinderen graag voor of adviseer ze bepaalde titels te lezen. Ik heb een fijn leven en daar vertel ik graag over. Familie is heel waardevol in het leven. Rijkdom zit niet alleen in geld.

Welke rol spelen verhalen in mijn leven en werk?

Zij zijn heel belangrijk omdat verhalen een venster bieden op de wereld die een breder perspectief geeft op het leven en je elke dag wat wijzer maken.

Naar welk project kijk ik uit?

Meer My Book Buddy bibliotheken in de focuslanden van My Book Buddy realiseren

Wie zie ik graag uitgenodigd worden door Peter om hun passie pensioneert nooit verhaal te vertellen?

Jan Terlouw

Hoe kun je contact met mij opnemen?

Info@My Book Buddy.nl

Mobile 0653480851

Leave a comment